TISZTASÁG FÉL EGÉSZSÉG

2017. október 6. péntek 18.30
Filmvetítés és közönségtalálkozó ef.Zámbó Istvánnal 
Helyszín: Lehel Film-Színház, Sára Sándor terem (Jászberény, Fürdő u. 3.)
TISZTASÁG FÉL EGÉSZSÉG (1997, játékfilmszerű videoimprovizáció, 35 perc)

Két földönkívüli időutazó arra kényszerül, hogy a szentendrei Duna-szakasz Pap szigeti ágában az aranyhalról és az őt kifogó halászról szóló ősi mese két szereplőjének a helyébe lépjen. Megtudják ugyanis, hogy egy olyan pecás akarja kifogni a csodatévő halat, aki annak az energiának a titkát kéri majd a hal életéért cserébe, amelynek ismeretében a földiek kétszer olyan gyorsan fognak mozogni, mint amilyen sebességgel a fény terjed.

Tudják, hogy a földiek kétezer év múlva lesznek csak a tudatosságnak, az önkontrollnak és az önzetlenségnek azon a fokán, hogy ilyen ismereteket és ekkora energiát kezelni tudjanak. Az univerzum megmentése érdekében leszállnak a földre és a történet szereplőinek helyébe lépnek. Küldetésüket sikeresen teljesítik, de nem térhetnek vissza többé hazájukba. Ezért itt maradnak a Földön bulizni.

Rendező: Antal István, ef Zámbó István Operatőr: Szulovszky István, ef Zámbó István
Forgatókönyvíró: Antal István, ef Zámbó István
Gyártásvezető: Gonda Pongrác
Hangmérnök: Szulovszky István
Díszlettervező: ef Zámbó István
Jelmeztervező: ef Zámbó István
Munkatárs: Dr. Máriás Béla, Antal István, Durst György, Bódis Gábor Zeneszerző: ef Zámbó István, Máriás Béla, dr. Szereplő: Antal István, ef Zámbó István, fe Lugossy László, Járay Alfréd, Horváth Putyi, dr., Víg Mihály, Ungár Ágnes, Máriás Béla, dr., Szulovszky István, Filo Vera, Aknay János, Bereznay Péter, Bernáth(y) Sándor, Szalay András Gyártó: Duna Műhely, Természetes Valóság PFT, BBSA

A filmvetítést követően ef.Zámbó Istvánnal Telek Zsolt véleményalkotó beszélget.

A belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben, a szabad helyek függvényében.